Bajaim a Windows 10-zel

58338120

  1. 10-ből 9x nem működik a startmenü keresője – beírok valamit és vagy nem „fogadja” a gépelést” vagy mennek a pöttyök fent, de nem történik semmi.
  2. Ha talál is valamit sokkal lassabban, mint 8 alatt talált.
  3. A fájlelőzmények funkció megszűnt fájlokról biztonsági mentéseket készíteni – mindig azt írja, hogy éppen csinálja, de közben meg nem.
  4. Lassabban áll fel a rendszer
  5. Folyton eszi a CPU-t a lemezindexelő szolgáltatás
  6. explorer.exe időközönként lehal, a felület reagál, de a tálca és az intéző kifehéredik, ekkor feladatkezelő -> részletek -> explorer.exe leállítás -> fájl -> új feladat futtatás -> explorer.exe -> enter
  7. Bizonyos (kifigyeltem) sokszor kifejezetten könnyűsúlyú programok (mint pl a Filezilla Client) nem indul el. Kattintok, majd nem történik semmi. Ekkor feladatkezelőből kilövöm a megakadt filezilla process-t, de van, hogy ez sem segít, ekkor jön a 6-os pont, ha az se segít akkor újraindítás.
  8. Localhoston nagyon régen hallgattam már zenét (google play music yeah), de egy fent nem lévő gyűjteményt nasról nemrég megpróbáltam a nagyszerű Groove Zene programmal lejátszani és pattogott a hang. Erre 10 éve még azt mondtam, hogy „van ilyen”. De most…
  9. Windows update – magától újraindulna a kis…
  10. A Biztonsági mentés beállításainál hiába törlöm a mentésre szükségtelen mappákat ő később akkor is visszateszi őket.
  11. Lépten-nyomon erőlteti a OneDrive-ot. De van NAS-om, nem kell…!

 

…és a sor még hamarosan folytatódik…

“Bajaim a Windows 10-zel” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!