DJI + Huawei P20 Pro + Sony vegas – fix

Egy ideje felfigyeltem rá, hogy a DJI go app – ami egy elég jól sikerült darab, pacsi a fejlesztőknek, elég jól lehet használni, ha van egy osmo mobile-od – hajlamos elrontani a felvételt.

Ez abban nyilvánul meg, hogy visszanézve google photos-ra felszinkronizálva minden rendben, VLC, wmplayer is rendben játsza ellenben a Sony Vegas 15 importáláskor a fájlt elrontja/rosszul olvassa be/whatever. Ekkor a kép vagy akadozik vagy hiányzik eleje vagy vége, vagy – és ami a leggyakoribb – a kép a hangtól el-el csúszik.

Ami valljuk be rendkívül bosszantó.

Viszont ahelyett, hogy tovább hőbörögnénk és követelnénk vissza a pénzünket járjunk utána, hogy mit lehet e jelenség ellen tenni.

Lényeg, hogy kell egy ffmpeg és mondjuk egy linuxos bash és az alábbi script-et a fájlok helyén lefuttatjuk:

mkdir fixed;
for i in *.mp4 ; do
    ffmpeg -i $i -preset slow -strict experimental -c:a aac -b:a 192k -codec:v libx264 -pix_fmt yuv420p -b:v 11000k -minrate 11000k -maxrate 14000k -bufsize 14000k -vf scale=-1:1080 fixed/$i.mp4
done

Ez 1080p30 esetén – 4K vagy 1080p60 esetén valszeg magasabb bitrátát kell beállítanod – a fájl tulajdonságai között megtalálod a megfelelő értékeket!

Ekkor készül egy fixed nevezetű mappa és feldolgozás után ott fognak sorakozni a tökéletesen használható nyersanyagok 🙂

Btw ha nincs bash-ed windowson varázsolj egyet rá, vagy írd meg ennek a Windowsos változatát (ami végigiterál a mappa mp4-es elemein) és küldd el nekem és update-elem a postot 🙂