👀 Figyelj oda! 👀

Mesélek egy történetet…

Tegyük fel, hogy egy idegen vagy aki szegről-végről megszerezte az email címemet és szeretnél valamit. Az most nem érdekes, hogy venni-e valamit jófogáson, vagy csak kérésed van, vagy esetleg pont bántó szándékkal címzel nekem valamit.

Szóval megvan az email címed és a neved. 
Ha nem gmail-ről hanem valamilyen rejtőzködő címről írtál sem gond. Tudod mit? Jó eséllyel meg tudom nézni mi az ip címed a leveled alapján. Gondolod bevéded magad? Sebaj, küldök egy válasz levelet amiben elrejtek egy olyan elemet amit a levél megnyitásakor a géped automatikusan megpróbál betölteni, de közben (hozzám) „hazatelefonál”. Tehát jó eséllyel tudom a neved, az email és ip címed, amivel egyből kideríthetem kb merre laksz, sőt a rosszat csináltál felnyomlak és a szolgáltató be is azonosíthat.

Szóval tegyük fel, hogy a fentiek valamelyikét tudom. De lehet többet is ki tudok deríteni rólad.
Például mondjuk az emailed alapján megtalálom a youtube csatornádat. Jé, töltesz fel videókat a családról? Aranyos a kislányod aki játszik a szülinapjára kapott zöld felfújhatós csacsival. Áh, milyen csatornákat követsz? Hm, Partizán, 444, Az Igazi Kovi, Puzsér Róbert…

Tényleg, mi van rólad Facebookon? Hovavalósi is vagy? Ja, bocs, a 2-3 soros leveledből és helyesírási hibáidból (meg az ip címedből) kiderül, hogy borsodi, meghát végülis láttalak téged is a youtube videókon, nem csak a feleségedet és a lányodat – megvan a Facebook profilod is.

Milyen oldalakat is kedvelsz? Aha.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember

Hm, most voltatok nyaralni. Hol is? Ühüm. Ó, jó a kép az instádon ahogy pózolsz a kocsiddal! Azt tudtad, hogy elég sok mindent ki tudok kérni a gépjármű-adat lekérdező rendszerből rendszám alapján teljesen legálisan?

Namindegy – most már tudom ki vagy, felismerem a családtagjaidat (és téged), tudom miféle beállítottságú vagy, melyik politikai párt felé húzol, milyen az anyagi állapotod, milyen kapcsolataid vannak, milyen cuccaid vannak otthon, mi az érdeklődési köröd, hova szoktál járni, általában mikor nem vagy otthon, mitől félsz, mivel lehet elcsábítani, vagy mivel válhatsz zsarolhatóvá…

*És képzeld – nem „hekkeltelek meg”.*

Ezeket mind önként és dalolva osztottad meg magadról az évek során.

👀Figyelj oda!👀
Sosem tudhatod mikor és miért válsz rossz emberek célpontjává!

Légy körültekintő! Ne ossz meg mindent magadról!