Erste mobilfizetés

Végre lehet digitalizálni a bankkártyát és van mobilfizetés az Ersténél is!

via GIPHY

Mivel már korábban eleget köpködtem így úgy fair, ha most beszámolok ismét a tapasztalataimról. Közben BP banknál is vagyok, ahol már régebb óta van érintős fizető app, így van mivel összehasonlítani.

1. Kicsit hülyeségnek tartom, hogy egy külön Erste alkalmazásban be kell gépelni a bankkártya adataimat, bár ezt csak egyszer kell megtenni, túlélhető – BP banknál ha jól emlékszem nem kellett.
2. Csak MC kártyásoknál működik a történet – kolléga VISA kártyával rendelkezik és nem engedi digitalizálni
3. Kicsit félre van kommunikálva a fizetés módjai, bár lehet csak nem akarták a usereket összezavarni, csak így a kevésbé biztonságos megoldást kommunikálják, ami a következő:
a. lehet fizetni úgy, hogy az app-ban kiválasztom a kártyát és akkor érintem a terminálhoz a telefont. Ez amúgy nem is lenne rossz, de nem lehet vele gyorsan fizetni, mert először meg kell nyitni az appot, ujjlenyomat, betölt, jobbfenn paypass ikon, kártya kiválaszt, ujjlenyomat és aztán lehet fizetni.
b. lehet ún. „turbó fizetést” engedélyezni (by default engedélyezve volt, meh..), ami a kártyás fizetést akkor is engedi ha a telefon nincs unlockolva, 5k Ft felett kell elvileg unlockolni

\c. Van viszont olyan lehetőség is, amit igazából nem hirdetnek, hogy a telón default fizetőszolgáltatónak az Erste appot választom és csak akkor tudok fizetni az app megnyitása nélkül ha unlockoltam pl ujjlenyomattal a telót.

4. Jópofa egyébként, hogy fizetéskor a felugró képernyőn mutatja is, hogy mennyi a fizetett összeg
5. Sebességben, minőségben pedig az app ugyanott van, mint a BP bankos, sőt annyiból jobb is, hogy kevésbé csicsás és színes.

Huawei P20Pro-n használom Maestro nem domborló kártyával, rootolt eszközön nem tudom, hogy van-e korlátozás, remélem van annyi eszük, hogy igen, de fixme.

Screenshotok:
1, 2, 3, 4