Első benyomás a Megáról

4292f1011714a42d89a79b3a53274e38

Örömmel olvastam a pcforum-on, hogy milyen feltételekkel, mekkora tárhellyel indít a Mega.

 

Sima, alap regisztrációval kapunk 50 Gb tárhelyet, amit szabadon akármire felhasználhatunk. Ha nem lenne elég e tárhely akkor potom havi 2000 ft körüli összegért ezt megtízszerezhetjük, sőt akár még 4Tb tárterületet is felhalmozhatunk hav 30 dolcsiért.

Ha összehasonlítjuk a többi hasonló ingyenes tárhelyszolgáltatókkal akkor beláthatjuk, hogy dotcom műve elég erősen veri a mezőny összes többi tagját – nem beszélve még arról is, hogy a dropbox, a skydrive és a google drive is úgy hajlandó elsősorban adatokat tárolni, hogy csak egy másolatot csinál a gépünk egyik mappájáról és azt szinkronizálgatja az összes gépre. Itt viszont arról van szó, hogy van egy külön tárhelyünk, amire feltöltögetjük a cókmókunkat és kész, azok ott lesznek. Mint egy külső vinyó.

 

Lényeg, a lényeg – gondoltam uccu neki – muszáj voltam kipróbálni. Reg pillanatában nagy betűkkel képembe tolta az üzenetet a mega, hogy ő most elkészíti a titkos kulcsomat. Ez a folyamat – ha emlékeim nem csalnak – egy percig is eltartott, kibírtam.

e9980162815e5f650ded87ac6d821da4Ezután bejött a főképernyő, a file manager. Baloldalt egy fa-struktúra – a cloud drive-ban találhatók a saját feltöltött fájljaim, ha valamit törlök akkor az a trash bin-be kerül, van egy inbox is, amire még nem sikerült rájönnöm, hogy mégis mire szánták, végül pedig a contacts menüpont, ami arra szolgál, hogy ha valaki megoszt velem valamit akkor az ő elérhetőségei, illetve megosztott mappái találhatók itt.

Megosztásnál proként fel tudom hozni azt, hogy jogosultságokat lehet beállítani (read only, read & write, full access), kontraként pedig azt, hogy – egyelőre így tapasztaltam – csak hozzánk hasonlóan beregisztrált felhasználók láthatják a megosztott tartalmainkat.

 

Furának tartom továbbá azt, hogy maga a webes felület – mint kliensprogram – eszméletlen lassú. 2,8 Ghz-es, i7-es gépem van, de rendszeresen, rendesen megvárakoztat (jó, tudom, lehet ez a kezdeti terhelések miatt is), a proci 20-30%-ra felszalad, ventilátor üvölt a laptopban. Aztán az is kellemetlenség lehet, hogy állítólag csak Chrome böngészővel biztos a működés. Firefox-al beléptem és óriási ábrák jelentek meg, hogy a Mega + Chrome = Boldogság.

 

bb9b99bb9307f547e77bd76b799ac199De azért hozzátenném – a boldogság ott kezdődne, ha 2 db-nál több file-t is fel tudnék tölteni. Reggel sikerült két darab véletlenszerűen kiválasztott file-t feltöltenem, azóta semmi. Lent a várólistába kiírja, hogy upload 0%, hátralévő idő végtelen (LOL), a processzor ismét 20-30% (azért nem 100%, mert több magos a CPU és a folyamat max egy magot használhat egyszerre) és NEM TÖRTÉNIK SEMMI!

Tehát egyet kérek, Mega! MÚÚKODJ!

 

Update!

Rájöttem – a folder upload nem működik, de a sima file upload igen! waw…

 

Update2

Nem, mégsem működik a file upload…csak néha…

 

 

 

“Első benyomás a Megáról” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. a folder upload nem megy, viszont lehet uj mappat letrehozni, es majd mikor mukodni fog a feltoltes, majd abba feltolteni az adott adatokat, es ez ervenyes a mas altal megosztott anyagokra is (legalabbes a create folder)

Szólj hozzá!