Helló világ!

Nos, életem első komolyan gondolt blogja rólam fog szólni. A hétköznapi maszekolásokról, hogy mi történt velem, mit csináltam, stb. Mindenféle olyan dolgokról, ami érdekes, ami valami új. Semmi olyanról, ami hétköznapi, közhely.

Szeretek foglalkozni szoftverekkel, hardverekkel, érdekelnek a webes alkalmazások, a cloud technológiák.

Mindezidáig pc szerű szerverekkel foglalkoztam, természetesen hobbyszinten. Volt tervben egy webhostinggal foglalkozó cég indítása is, de sokat számolgatva rájöttem, hogy a túlzottan teli piacon elég nehéz lenne fennmaradni.

 

Amúgy a Miskolci Egyetemen vagyok jelenleg, mint harmadéves egyetemista, nagyon érdekelnek a hálózati kommunikációs protokollok, a szerverek, a web és a webes alkalmazások fejlesztése. Hogy miért pont alkalmazások? Mert pocsék grafikus volnék, ha amúgy ezt kéne csinálnom. Tehát inkább egy unix-shell féle programozó vagyok, akit amúgy nem csak a szoftver, hanem a hardver is érdekel. Ezért is vagyok jelenleg a mérnök informatikusi vonalon. :)

No, visszatérve  még a szerver témához – 2 db szerverem volt eddig, amit nyüstöltem, teszteltem egészen különböző területeken – és ezek segítségével szedtem össze némi gyakorlati tudást is az üzemeltetést illetőleg.

Blogom erről is szólni fog. Meg esetleg olyasmi dolgokról is, ami érdekel, amire rájöttem, ami tetszik. 😉

Tartsatok velem!