Helyfüggő mobilalkalmazás Androidon

Mostanában elég sokat bosszantott, hogy a wifi és a mobilnet feleslegesen merítette az akksit akkor is, amikor éppen otthon voltam és a gép előtt ültem. Tudom, kikapcsolgathatnám ezeket, de mindig elfelejtem…és csak este jut eszembe amikor már pittypittyezik a teló, hogy le fog merülni. Na és aztán ha kikapcsolom akkor amikor elindulok újra be kell kapcsolni a mobilnetet, hogy Hangouts-on el tudjanak érni vagy ha kell gyorsan valami online dolog akkor ne kelljen arra várnom, míg ő szépen bejelentkezik minden online szolgáltatásba (ami persze cpu és ram igényes dolog).

Ma volt ráérős másfél órám, úgyhogy utánakutattam ennek góglén’.

A program neve: Llama – Location Profiles

 2013-12-10 13.41.06

Mobilcellák alapján működik, tehát nem használja külön a gps-t. Magyar nyelvű, szépen elmagyaráz mindent és rendkívül mókamiki’. Komolyan mondom – folyamatosan poénkodik.

A butatelefonokról ismert profilok is találhatók, amik a hangbeállításokat definiálják, de külön eseményeket tudunk beállítani, hogy hol vagy milyen művelet(ek) esetén (kijelző kibekapcs, net kibekapcs, töltés usb-ről vagy hálózatról, stb…) pontosan mit/miket tegyen.

A helyzeteidet képes tanulni, tehát ha azt mondod, hogy 1 óráig fogsz tartózkodni otthon akkor beállítasz tanulásra 1 órát és ennyi időn keresztül monitorozza a helyzetedet és rögzíti, hogy azok a pozíciók az adott helyszínhez tartoznak.

Nekem tetszik. Hasznos program.

Szólj hozzá!