Emailben érkezett

 

Még mindig mennek email-ben különféle okoskodások, amivel kiokítják butítják a jónépet. Engedjétek meg hadd reagáljak a legutóbbi ilyen levél állításaira:

 

Mire képes a mobiltelefonod (amiről esetleg Te nem is tudsz)

1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ez akkor is hívható, ha a
telefon billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki!

Igaz, de a mai érintős telefonoknál ennek nincs már létjogosultsága

2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót. Megnyílnak az autó ajtói! A csomagtér ajtóval is működik.

Tégy egy próbát!

Fatális hülyeség. Nem beszélve arról, hogy a pótkulcs sosem távirányítós.

3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonodat, automatikusan ez is feltöltödik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.

Pótakkumulátor? Ezt a hülyeséget… 😀

4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ez által, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és tovább fogyasszon.
Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez üsd be: (*#06# ) HÍVÁS NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód. Ez az egyedi kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma. Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat, értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát.
Valószínűleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos lehetsz benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni.
Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni.

Igen, az IMEI számról van szó, ami minden telefonnál egyedi. Fontos azonban azt is tudni, hogy ezt a kódot simán át lehet akármi másra írni és egyből nem tudja a szolgáltató blokkolni a telefont. Amúgy meg mégis hogyan tudom azt bizonyítani a szolgáltatónál, hogy az az azonosítójú telefon tényleg az enyém? Tehát a szolgáltató tilthatja a telefont, de a mi kérésünkre NEM FOGJA.

“Emailben érkezett” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!